Toto Wolff: “Hamilton toont dit seizoen geen teken van zwakte”

14 oktober 2017 — Toto Wolff zegt dat Lewis Hamilton dit seizoen op geen enkel moment een teken van zwakte heeft getoond, iets wat volgens Wolff te danken is aan de manier waarop Hamilton reageerde op het verliezen van het vorig kampioenschap aan Nico Rosberg.


Lewis Hamilton is goed op weg om voor de vierde keer wereldkampioen te worden. Sinds de zomerpauze wist de Brit vier van de vijf races te winnen. Zijn voorsprong van 59 punten op eerste achtervolger Sebastian Vettel werd vooral overschaduwd door de vele problemen bij het kamp van Ferrari. Met deze voorsprong kan Hamilton tijdens de volgende race in Amerika al wereldkampioen worden.

Mercedes-teambaas Toto Wolff is onder de indruk van de aanpak van Hamilton tijdens dit seizoen, een seizoen waarin de dominantie van Mercedes op de proef werd gesteld door Ferrari.

“Voor mij is het inspirerend om te zien hoe sportmannen zoals Lewis en Nico een grote bijdrage leveren bij het ontwikkelen en onderzoeken van de zwaktes van de wagen en het team”, zei Wolff. “Lewis heeft afgelopen winter geanalyseerd wat er fout liep tijdens vorig seizoen. Sindsdien hebben we geen enkel moment van zwakte gezien bij Lewis.”

Hoewel iedereen verwacht dat Lewis Hamilton wereldkampioen wordt, durft Wolff nog geen uitspraken te doen. Hij gebruikt het voorbeeld van Ferrari om aan te tonen hoe snel dingen kunnen veranderen.

“Als ik vier races geleden tegen je had gezegd dat Sebastian twee keer niet ging finishen, dan zou je me gezegd hebben dat het onmogelijk was. Dit is racen. Twee keer de finish niet halen en plots ziet alles er anders uit.”

“We hadden deze situatie ook intern bij ons team en dan is het enigszins een makkelijkere situatie, omdat je wist dat één van onze rijders ging winnen. Maar je mag niet vergeten dat Nico het kampioenschap van 2014 verloor in Singapore of op z’n minst toen zijn kansen serieus zag krimpen.”

“De mensen bij Ferrari voelen zich vast verschrikkelijk. Ik kan goed met hen om en met Maurizio en dit is geen situatie waarin je je wilt bevinden.”

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België