“Toto Wolff heeft dit met George Russell opzettelijk gedaan, dat kan niet anders!”

08 december 2020 — Volgens voormalig F1-piloot Robert Doornbos heeft Toto Wolff doelbewust George Russell het voorbije weekend de kans gegeven om voor Mercedes te rijden en dat met de contractonderhandelingen met Hamilton in het achterhoofd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door George Russell (@georgerussell63)

George Russell is al enkele jaren Mercedes-protegé maar ook voor volgend jaar gaf Mercedes onlangs de voorkeur aan een contractverlenging voor Valtteri Bottas. Russell dus langer bij het Williams F1 team was daarvan het gevolg.

Door de coronabesmetting van Lewis Hamilton kreeg Russell afgelopen weekend dan toch de kans om voor het Mercedes F1 team te racen en de jonge Brit liet meteen een indrukwekkende performance zien, een performance die mogelijk gevolgen heeft voor de toekomst.

In het programma ‘Crashen in de Keuken’ van Ziggo Sport laat Robert Doornbos verstaan dat hij denkt dat de prestatie van Russell gevolgen zal hebben voor Valtteri Bottas en Lewis Hamilton.

“Ik denk dat Bottas dat contract voor 2021 nu heeft ingelijst. Daar kijkt hij nu elke keer na en denkt ‘wat een lucky guy ben ik dat ik dat al binnen heb’,” aldus Doornbos die denkt dat Mercedes liefst zo snel mogelijk Russell in de Mercedes F1-bolide ziet zitten.

Volgens Doornbos heeft de performance van Russell echter niet alleen gevolgen voor Bottas maar mogelijk ook voor Lewis Hamilton. De besprekingen over een nieuw contract bij Mercedes zijn immers nog steeds gaande.

“Hamilton en Toto Wolff gaan toch een lastige bespreking in. Toto heeft dit natuurlijk met opzet gedaan, dat kan niet anders. Anders had hij de testrijder genomen. Dit is politiek,” aldus Doornbos.

“Hamilton vraagt 50 miljoen, de nieuwe CEO van Daimler zegt juist dat hij wil besparen op de Formule 1. Dus dat loopt al stroef.”

In een wereld waarin moederconcern Daimler volop aan het besparen is ligt het voor de hand dat er ook tijdens de onderhandelingen met Lewis Hamilton druk zal gezet worden.

“Russell laat zien dat hij ook snel kan rijden. Ik weet nog niet of hij ook zeven titels kan winnen, maar doet het toch wel voor 50 miljoen minder.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België