logo
 

Toto Wolff: “Het wordt een uitdagende middag voor Mercedes”

30 juli 2017 — Toto Wolff, de Oostenrijkse teambaas van Mercedes, heeft te kennen gegeven dat het voor Mercedes zeker geen gemakkelijke middag zal worden in Hongarije. Hij heeft echter alle hoop toch nog niet opgegeven.


Wolff ziet namelijk al bij de start van de race misschien een mogelijkheid om de Ferrari’s de loef af te steken.

“Met een goede start is er veel mogelijk, het is nog 600 a 700 meter voor de eerste bocht en dat is een mooie plek om in te halen. Na de eerste bocht is er nog een mogelijkheid om in de tweede bocht iets te proberen maar daarna wordt het moeilijk.”

“Maar het blijft motorsport en er kunnen nog veel dingen gebeuren tijdens de race,” gaat Toto Wolff verder. “We zullen wel zien wat het resultaat wordt. Als we puur afgaan op prestaties wordt het een middagje schade beperken.”

Nadat Mercedes drie van de laatste vier races wist te winnen was de Duitse formatie vol vertrouwen naar Boedapest afgezakt maar dat is er dus in de kwalificaties niet uitgekomen. Niet toevallig wil het niet echt lukken op een smalle bochtige omloop als de Hungaroring. Net als in Monaco troefde Ferrari Mercedes gisteren af in de strijd voor de pole position. Meer zelfs: ze leggen zelfs beslag op volledige eerste startrij.

Wolff gelooft niet dat deze mindere prestatie te wijten is aan een verlies van vorm of focus maar dat de oorzaak meer moet gezocht worden in de karakteristieken van het circuit die de wagen van Mercedes blijkbaar helemaal niet liggen. De W08 lijkt wel meer geschikt voor de bredere, snellere circuits met wijde bochten.

“Er staan drie circuits op de kalender waar een hoge downforce gevraagd wordt: dat zijn Monaco, Hongarije en Singapore,” vertelt Wolff. “Met die eerste twee bijna achter de rug beginnen we een patroon te zien. Onze auto presteert beter op de snellere circuits en de Ferrari voelt zich beter thuis op de trage, bochtige circuits.”

“Als je mij vraagt naar iets positief uit de kwalificaties dan moet ik antwoorden dat we, op dit soort circuit, al wat van onze achterstand hebben goedgemaakt op Ferrari ten opzichte van het begin van het seizoen,” sluit de Oostenrijker af met een positieve noot. 

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België