logo
 

Toto Wolff: “Iedere rijder wil voor Ferrari rijden, ook Hamilton”

13 mei 2019 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff toonde Lewis Hamilton tijdens zijn laatste contractonderhandelingen interesse om voor Ferrari te gaan rijden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Je moet erkennen dat iedere rijder er aan denkt om op een dag voor Ferrari te rijden,” aldus Toto Wolff tegenover de media in Spanje. “Het is het meest iconische, meest historische merk in de Formule 1 en ik heb alle respect voor een rijder die voor Ferrari wil rijden.”

“Zelfs binnen het team hebben we het er al over gehad, en met Lewis hebben we erover gediscussieerd en we waren het er over eens.”

“We hadden het erover toen we aan het onderhandelen waren over zijn meest recente contract. Je moet openminded zijn en begrijpen dat een rijder andere opportuniteiten wil verkennen en zichzelf wil meten met anderen.”

Ondanks het feit dat Toto Wolff laat uitschijnen dat Lewis Hamilton interesse heeft om in de toekomst voor Ferrari te rijden meent de Mercedes-motorsportbaas dat er geen concrete indicaties zijn dat Hamilton eind 2020, wanneer de Brit zijn contract bij Mercedes afloopt, de overstap naar Ferrari zal maken.

“Ik denk dat we hem een wagen geven die hem in staat stelt om zijn doelen te halen,” aldus Toto Wolff. “Indien we hem een wagen blijven geven die op zo’n hoog niveau presteert dan zie ik geen enkele reden waarom hij niet zou blijven.”

Lewis Hamilton reageerde ondertussen al op de uitspraken van Toto Wolff.

“Ik kan mij niet herinneren waarnaar Toto refereert. Wanneer je midden in onderhandelingen zit dan laat je altijd wel de naam van Ferrari vallen. Dan kom je er altijd beter uit”, grapte Hamilton tijdens de persconferentie in Spanje.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België