Toto Wolff: “Iemand met een ‘agenda’ verspreidt geruchten over mij”

06 juli 2019 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff werd de voorbije weken meermaals genoemd als kandidaat om F1-topman Chase Carey op te volgen. Toto Wolff vraagt zich echter af wie dergelijke geruchten verspreid.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Het huidige contract van Toto Wolff bij Mercedes loopt in 2020 af, net het moment ook waarop de Formule 1 op zoek moet naar een opvolger van Chase Carey. Blijkbaar voor iemand voldoende om geruchten te verspreiden dat Toto Wolff Chase Carey zal opvolgen.

“Ik vraag me af wie daarbuiten mijn naam vernoemt,” aldus Toto Wolff tegenover ‘Motorsport.com’.

“Misschien is het iemand met een ‘agenda’ die mijn naam erop kleeft om scepticisme uit te lokken. Maar interessant genoeg is niets van dat alles gebeurd en ik heb niet gesolliciteerd voor die job. Ik ben echt blij bij Mercedes.”

Toto Wolff is naar eigen zeggen nog steeds enorm trots op wat hij voor en bij Mercedes doet en denkt er dan ook niet aan om F1-topman te worden.

“Ik hou ervan om één van de beste merken in de wereld te vertegenwoordigen en ik heb de autonomie gekregen om het team te runnen en dat in het beste belang van Mercedes, als een partner van Mercedes. Ik hou echt van de relaties binnen het team en de relaties met mijn vrienden bij Daimler.”

“Ik ben eigen een ‘lap time’ persoon. Ik hou van de competitie. Dus wat daarbuiten wordt gezegd komt zeker en vast niet van mij en is geen reflectie van de situatie waarin ik me momenteel bevind,” besloot Toto Wolff.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België