Toto Wolff: “Ik heb elke seconde van deze race gehaat”

30 oktober 2017 — Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft geen beste middag achter de rug in Mexico. Gelukkig doet de wereldtitel van Hamilton hem alle leed vergeten.


“Ik heb elke seconde van deze race gehaat,” aldus Toto Wolff. “Het was dan ook echt slecht en veel te lang.”

De Oostenrijker laat weten dat ze bij Mercedes best wel in de war waren door de crash na de start. Het was vooral zaak om Lewis Hamilton rustig te houden, hem zo goed als mogelijk op de hoogte te houden en er zo het beste van te maken.

“We hadden in punten geteld een grote voorsprong en dan gaan mensen gauw vertellen dat het binnen is maar dat is het helemaal niet. Het is autosport en voor hetzelfde geld had Seb gewonnen en Lewis een DNF na dat incident bij de start.”

Wolff gelooft dat er onder normale omstandigheden ook straffen hadden gevolgd. Deze keer stond echter de wereldtitel op het spel en de Oostenrijker denkt dat de regels vrijer geïnterpreteerd zijn.

“Max wist natuurlijk ook dat er voor de twee anderen veel op het spel stond. Voor Vettel en Hamilton was het aartsmoeilijk want zij willen de race winnen en als ze zich terugtrekken gaat misschien wel alles verloren waarvoor ze gekomen zijn.”

Toch moet Wolff toegeven dat uiteindelijk de opluchting de bovenhand gekregen heeft na een zenuwslopend schouwspel.

“Dit is een enorme opluchting. Tijdens de race zat ik met gemengde gevoelens te kijken want dit was niet het resultaat waarop we gehoopt hadden. We hadden ook alles kunnen verliezen en dan hadden we moeten wachten tot in Brazilië maar de opluchting is heel groot nu.”

“Ik heb Lewis net in de garage gezien. Ik knuffel zelden halfnaakte mannen maar dit gaf echt een geweldig gevoel. Dit is het ultieme geluk,” besluit Wolff

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België