Toto Wolff: “Ik heb genoten van de strijd tussen Hamilton en Bottas”

13 oktober 2020 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff maakte zich naar eigen zeggen geen zorgen over de strijd tussen Hamilton en Bottas bij de start van de race, hij genoot er zelfs van.

Hamilton en Bottas reden naast elkaar richting de eerste bocht en waarbij aanvankelijk Hamilton even het voordeel van de twee leek te hebben was het uiteindelijk Bottas die alsnog de leiding in de race wist te behouden.

Ondanks dat beide Mercedes-rijders volop de strijd met elkaar aangingen maakte Toto Wolff zich geen zorgen over een eventuele aanrijding tussen Hamilton en Bottas.

“Ik heb genoten van de strijd tussen onze twee rijders omdat ik er nooit aan twijfelde dat ze geen contact zouden maken,” aldus Wolff.

“Ze hebben respect voor elkaar, ze weten waar de limieten binnen het team liggen.”

Toch scheelde het niet veel of het kwam tot een aanrijding tussen Hamilton en Bottas.

“Ik denk dat Lewis wat laat remde en daardoor een volledige lock up had, dat zorgde ervoor dat Valtteri breed moest gaan,” blikt de motorsportbaas van Mercedes terug op die bewuste fase bij de start.

“Valtteri hield in ware rallystijl zijn voet gewoon op het gas en verdiende het daardoor om zijn leiding te behouden. Ik heb er van genoten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België