“Ik vrees dat Verstappen ooit enorm hard in de muur zal eindigen”

29 augustus 2016 — Toto Wolff vindt Max Verstappen enorm leuk om naar te kijken maar vreest tegelijkertijd ook dat Verstappen ooit enorm hard in de muur zal eindigen.


Max Verstappen kreeg na afloop van de GP van België erg veel kritiek op zijn rijstijl en uitlatingen. Steeds meer F1-insiders vinden dat verstappen ‘erover gaat’ wanneer hij zijn positie tijdens een race probeert te verdedigen.

Op het circuit van Spa-Francorchamps zagen we Verstappen en Kimi Raikkonen tegen elkaar rijden bij de start maar vooral het gevecht later tijdens de race deed de tongen loskomen.

De ene na de andere F1-insider alsook F1-fan heeft zijn mening op de manier waarop Verstappen rijdt wanneer hij in gevecht is met een andere rijder.  Zo ook Toto Wolff, die hij in 2014 een contract als ontwikkelingsrijder van Mercedes wou geven.


“Hij gaat maximaal in de aanval!” aldus Toto Wolff. “Het is heerlijk om te zien, voor mij althans. Hij is een jonge kerel waar ik van hou. Hij komt in de Formule 1, zonder vrees, zonder respect, zet zijn ellebogen ... Hij doet me denken aan de grote jongens.”

“Hij doet me wat aan Lewis denken, hij doet me ook wat aan Ayrton Senna denken. Je kan duidelijk zien dat sommige rijders nu twee keer beginnen na te denken alvorens ze hem inhalen. Tot dusver heeft al bewezen dat hij op het juiste spoor zit.”

Toto Wolff beseft dat Verstappen, wat zijn rijstijl betreft door de stewards nog niet op de vingers werd getikt. Daardoor zal Verstappen zich volgens Toto Wolff ook niet inhouden. De Mercedes-motorsportbaas vreest dan ook dat er eventueel een hevige klapper in de muur zit aan te komen.

“De FIA heeft hem niet bestraft. Het enige dat tot dusver is gebeurd is dat hij het zwaar te verduren kreeg tijdens rijdersbriefings. Misschien dat hij het tijdens de volgende rijdersbriefing nog harder te verduren krijgt. Ik vrees echter gewoonweg dat het ooit erg hevig in de muur zal eindigen. We houden van zijn onvoorspelbaarheid. Ik vind het heerlijk om naar te kijken maar het is tegelijkertijd ook zeer gevaarlijk.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België