logo
 

Toto Wolff kandidaat om de nieuwe F1-baas te worden?

08 mei 2019 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zou in de nabije toekomst mogelijk huidige F1-baas Chase Carey opvolgen, zo bericht 'Racefans'.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Chase Carey zou normaal gesproken drie jaar als CEO de Formule 1 leiden. Eind 2019 zou Carey het dan ook voor bekeken houden maar hij ging akkoord om nog een jaar langer aan te blijven als CEO. Carey wil zo de Formule 1 doorheen het overgangsjaar 2020 loodsen alvorens er in 2021 ingrijpende wijzigingen plaatsvinden.

Carey zou eind 2020 aftreden als CEO van de Formule 1 maar wel aanblijven als voorzitter van Liberty Media. Volgens Dieter Rencken van ‘Racefans” zou Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff een belangrijke kandidaat zijn om Chase Carey als F1-baas op te volgen. Toto Wolff zijn contract bij Mercedes loopt eind 2020 af, net op het moment dat Carey het dus voor bekeken houdt.

Toto Wolff vervoegde in 2013 het Mercedes F1 team en bezit 30 procent van de renstal. Ook Niki Lauda bezit 10 procent van het Mercedes F1 team. Volgens ‘Racefans’ zou Mercedes een optie hebben om de aandelen van zowel Toto Wolff als Niki Lauda eventueel over te kopen tegen een vooraf vastgestelde prijs.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is al langer zijn toekomst binnen Mercedes en de Formule 1 aan het bekijken. Later deze maand zet Mercedes-topman Dieter Zetsche een stap opzij en neemt Ola Källenius zijn functie over. Van Källenius is geweten dat hij meer ziet in een elektrische toekomst en het is dan ook maar de vraag hoe hij tegenover de deelname van Mercedes aan de Formule 1 staat.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië