Toto Wolff: “Geen idee of Niki Lauda er in Australië bij zal zijn”

30 december 2018 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff hoopt Niki Lauda volgend jaar zo snel mogelijk opnieuw te verwelkomen. De Oostenrijker viel dit jaar weg bij het team toen hij ziek werd en plots een longtransplantatie moest ondergaan.


In zijn terugblik op het voorbije seizoen staat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff stil bij het feit dat hij plots Niki Lauda naast hem moest missen. Het viel hem erg zwaar dat Niki Lauda een longtransplantatie moest ondergaan en daardoor niet langer samen met hem het dagelijks bestuur van de F1-renstal op zich kon nemen.

“We hebben de voorbije vijf jaar samen het team geleid,” aldus Toto Wolff. “Ik heb zijn afwezigheid meer dan wie dan ook gevoeld, zowel als sparringpartner alsook als vriend.”

“Daarom kijk ik enorm hard uit naar 2019, zodat we opnieuw samen aan de weg kunnen timmeren.”

Volgens Toto Wolff zorgde het wegvallen van Niki Lauda ervoor dat het nog moeilijker was om zich volledig op de titelstrijd te focussen.

“Het voorbije seizoen was een echte strijd, waar het alle richtingen uitging, zowel positief als negatief. We zagen plots Niki wegvallen,” blikt de Mercedes-motorsportbaas terug.

“Eerst leek het een onschuldige ziekte. Plots was er echter op enkele uren tijd die dramatische wending. Iedere minuut telde toen om hem in het ziekenhuis in Wenen te krijgen.”

Voorlopig is het nog niet duidelijk wanneer we Niki Lauda opnieuw in de F1-paddock zullen zien. Zo is het bijvoorbeeld nog hoogst onzeker of hij voldoende hersteld zal zijn om halverwege maart naar de andere kant van de wereld te vliegen voor de GP van Australië.

“Ik twijfel er niet aan dat hij zal terugkeren, dat zal zeker en vast gebeuren,” blikt Toto Wolff vooruit. “Alleen de dokters en Niki zullen echter weten wanneer. Ik zou hem er tijdens de seizoensopener in Australië het liefst bij hebben maar zijn gezondheid primeert.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België