Toto Wolff lacht de geruchten over telefoontjes met Max Verstappen weg

18 april 2019 — Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat hij samen met Jos en Max Verstappen smakelijk gelachen heeft over het gerucht dat hij geregeld aan de lijn hing om Max naar zijn team te lokken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Recentelijk werd Helmut Marko geciteerd in ‘Autobild’ toen hij vermoedde dat Toto Wolff geregeld met de Verstappens aan de lijn hing om Max naar Mercedes te lokken.

Toen men de jongste Verstappen tijdens de GP van China vroeg naar de uitspraak van zijn baas antwoordde hij dat hij zelfs het nummer van Toto Wolff niet heeft.

Toto Wolff bevestigde dat ook en reageerde als volgt: “We hebben er met zijn drieën eens smakelijk om gelachen.”

“Ik heb het nummer van Max niet en ik hem nog nooit telefonisch gesproken. Zoals Max al zei ken ik Jos reeds geruime tijd en ik beschouw hem ook als een vriend. we praten over baby’s en go-karten en wanneer we onze baby’s samen in een go-kart zullen zetten en wat voor team we dan zouden maken.”

“Er zijn geen gesprekken over Max of over zijn contract. Max is omwille van voor de hand liggende redenen verbonden aan Red Bull-Honda.”

Max Verstappen heeft een contract bij Red Bull tot einde 2020 maar er is naar verluidt een prestatie-clausule in zijn contract opgenomen. De jonge Nederlander zou dus onder bepaalde omstandigheden vervroegd kunnen vertrekken bij Red Bull als het team onvoldoende presteert.

Los van het feit of dat al dan niet zo is zijn er geen plannen om Verstappen los te weken bij Red Bull laat Toto Wolff weten.

“We staan achter onze rijders en we zijn niet van plan om gesprekken op te starten, net zoals Max en Jos. Ik weet niet waar dat vandaan kwam,” besluit Wolff.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België