Toto Wolff: “Leclerc is zeer, zeer indrukwekkend”

01 april 2019 — Met Lewis Hamilton trok Mercedes ook dit weekend weer aan het langste eind maar het is teambaas Toto Wolff zeker niet ontgaan dat Ferrari-rijder Charles Leclerc hoge ogen gegooid heeft in Bahrein.

Dit bericht bekijken op Instagram

Luck not on our side today, finishing not where we wanted to be. But you guys have been great. ❤️ #Seb5 #Charles16 #SF90 #essereFerrari #BahrainGP

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Natuurlijk is Toto Wolff in de eerste plaats blij dat zijn team met Hamilton en Bottas de eerste twee plaatsen bezette maar hij is ook niet blind voor het feit dat het er deze keer wel eens anders had kunnen uitzien.

De Oostenrijker is ook zwaar onder de indruk van nieuwbakken Ferrari-rijder Charles Leclerc en hij steekt dat niet onder stoelen of banken.

“We hebben vanavond gezien dat autosport heel wreed kan zijn,” aldus Wolff. “We hebben vandaag kunnen profiteren maar de morele winnaar is eigenlijk Charles Leclerc. We hebben vandaag een potentiële wereldkampioen zien opstaan.”

“Vettel had bijna zeker gewonnen zonder zijn fout. Daarom moeten we nederig blijven want deze overwinning weerspiegelt niet de hiërarchie van het weekend. Qua snelheid was Ferrari sterker dit weekend.”

“Leclerc is zeer, zeer indrukwekkend. Hij heeft een goed karakter en is zeer bescheiden. En hij is heel snel! Veel andere jonge getalenteerde rijders zouden op een veel controversiëlere manier gereageerd hebben, ze zouden hun frustratie geuit hebben.”

Het verschil tussen Mercedes en Ferrari is in Bahrein aanzienlijk kleiner dan in Melbourne, dat is ook Wolff opgevallen.

“We waren meer verrast door het tempo van Ferrari in Melbourne dan in Bahrein, waar ze net zo sterk waren als tijdens de wintertests in Barcelona.”

“Ze zouden zomaar een halve seconde kunnen geven aan iedereen omdat ze zo sterk zijn op de rechte stukken. Het was dus zaak om een verschillende strategie uit te dokteren in plaats van hen proberen voorbij te steken, dat hebben we vanmorgen beslist.”

Wolff prijst ook Lewis Hamilton en zijn volharding. “Lewis heeft niet opgegeven, hij was niet met dezelfde wapens als zijn tegenstanders aan het vechten maar dankzij DRS kon hij in de buurt van de Ferrari’s blijven. Zijn gevecht met Sebastian bleek cruciaal te zijn.”

“Als hij hem niet had kunnen passeren had Sebastian gewonnen. Dat zijn van die momenten die het verloop van een race kunnen bepalen en in sommige gevallen ook van een kampioenschap.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België