Toto Wolff legt uit waarom Mercedes geen motoren aan Red Bull wil leveren

17 oktober 2020 — Nadat Honda aankondigde dat het eind 2021 de Formule 1 zal verlaten moet Red Bull op zoek naar een nieuwe motorleverancier. Mercedes zal dat alvast niet worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Mercedes liet al snel duidelijk verstaan dat ze geen motoren aan Red Bull zullen leveren en Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft daar een eenvoudige maar tegelijkertijd ook logische uitleg voor.

“Het is simpelweg een capaciteitsprobleem,” vertelde Wolff eerder deze week tegenover ‘Motorsport.com’. “Deze power units zijn zeer complex. We bevinden ons in een situatie waarin we niet gewoon verder kunnen uitbreiden, net zoals wij allemaal bij Daimler.”

“Op logistiek vlak, op het vlak van de kosten ook, is het niet mogelijk om Red Bull van motoren te voorzien.”

Wolff benadrukte ook nogmaals dat je als pure motorleverancier maar weinig in return krijgt voor je samenwerking met een F1-team. Dat zou volgens hem meteen ook de reden geweest zijn waarom Mercedes besliste om terug opnieuw een eigen fabrieksteam op te richten.

“Ook op marketinggebied hebben de leveranciers van motoren niet echt geweldig kunnen profiteren van hun samenwerking met de teams,” aldus Wolff.

“Dat is ook de reden waarom wij ons eigen team gekocht hebben en niet gewoon een motorleverancier zijn gebleven. Ik denk dan ook dat we nu profiteren van het feit dat we een eigen team hebben.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België