Toto Wolff: “Lewis Hamilton voelt zich momenteel niet goed”

04 december 2020 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft in Bahrein een update gegeven over de toestand van Lewis Hamilton die op maandag positief testte voor het coronavirus.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Nadat Lewis Hamilton positief getest had op het coronavirus ging de Mercedes-rijder in Bahrein in zelfisolatie. Hamilton wordt tijdens dit raceweekend door George Russell vervangen maar hij hoopt wel om er binnen een week opnieuw bij te zijn.

Toto Wolff liet vandaag in Bahrein weten dat Hamilton zich niet zo goed voelt en hij dus wel degelijk last van symptomen lijkt te hebben.

“Hij voelt zich niet geweldig,” aldus Wolff. “COVID-19 is iets waar je niet licht over mag gaan maar hij bevindt zich in goede handen. Dat is het belangrijkste maar de eerste dagen zijn niet zo leuk geweest.”

Volgens Wolff zou Hamilton milde symptomen hebben. Uiteraard werd de Mercedes-motorsportbaas ook gevraagd of Lewis Hamilton binnen een week opnieuw in Abu Dhabi zou kunnen racen.

“We hebben al tests gezien waarbij er binnen de tien dagen een negatieve test volgde en volgens mij lijkt het dan ook mogelijk,” aldus Wolff.

“Dat zou erg positief zijn. Er zijn echter ook al veel atleten en sportmensen geweest die geruime tijd na hun symptomen positief testten op het coronavirus. Het is iets dat we met de FIA zullen moeten bekijken.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België