logo
 

Toto Wolff: “Lewis zal zich herpakken”

25 mei 2015 — Toto Wolff excuseerde zich na de GP van Monaco al uitgebreid tegenover Lewis Hamilton, maar meent dat dit euvel niets zal veranderen aan de huidige prestaties van de Brit. image

Tot ronde 66 reed Hamilton aan de leiding, maar toen riep Mercedes hem naar binnen. Max Verstappen had pas een zware klapper gemaakt, waardoor we voor de eerste maal dit seizoen de “Virtual Safety Car” kregen. Deze werd echter algauw omgezet in een echte safety car procedure, waardoor de hele strategie van Mercedes in het honderd liep, en Hamilton pas als derde terug de baan op kwam, achter teamgenoot Nico Rosberg en Sebastian Vettel.

Uiteindelijk slaagde Hamilton er niet meer in om op de superzachte band voorbij de viervoudig wereldkampioen te geraken, om vervolgens de leiding terug over te nemen van Rosberg. De ontgoocheling bij Hamilton was enorm. De Britse regerende wereldkampioen parkeerde zich een tijd lang in het midden van de weg, net voor het ingaan van de tunnel, waarna hij zich tegen een slakkengangetje naar het parc fermé begaf.

Door die blunder van het Mercedes-team komt Nico Rosberg terug tot op tien punten van de kampioenschapsleider, en ook Sebastian Vettel doet weer helemaal mee. Toch is Mercedes-teambaas Toto Wolff ervan overtuigd dat Hamilton niet zal lijden onder het verlies in Monaco, en keihard zal terugslaan.

“Mentaal is hij ijzersterk, en hij doet het momenteel enorm goed. Natuurlijk valt het zwaar om op deze manier te verliezen in Monaco, vooral omdat de overwinning voor het grijpen lag, maar hij zal er snel terug staan. Zo is hij nu eenmaal.” verklaarde Wolff.

“Tussen het gewoel van de pers heb ik hem opgezocht om me namens het team te verontschuldigen, want deze fout is volledig aan het team toe te schrijven. Hij is een fantastische leider en hij zal uiteindelijk wel begrijpen dat het team ook in de fout kan gaan, zoals nu in Monaco.”

Ook de grote baas van Daimler, Dieter Zetsche, was allesbehalve tevreden over de uitkomst van de Monegaskische Grote Prijs. “Dr. Zetsche was absoluut niet tevreden, want we hadden Lewis als kampioenschapsleider in eerste positie, en Nico in tweede stelling. Favoritisering op welke manier dan ook is bij ons echter uit den boze.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België