Toto Wolff: “Mercedes moet op haar hoede zijn in Mexico”

24 oktober 2018 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff mag er bij zijn renstal niet op de lauweren gerust worden en moet Mercedes uitkijken om komend weekend niet verrast te worden.


In Austin verloren Hamilton en Mercedes de race aan Kimi Raikkonen en Ferrari. Desondanks deed Hamilton in het rijderskampioenschap, een goede zaak. De Brit liep verder uit en heeft voldoende aan een zevende plaats tijdens één van de resterende drie races om kampioen te worden.

Bij de constructeurs liep Ferrari echter in op Mercedes, wat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff verontrust.

“Terwijl Lewis in Austin zijn voorsprong op Sebastian kon vergroten verloren wij punten op Ferrari in het constructeurskampioenschap,” aldus Toto Wolff. “Er rest ons nog een strijd en we moeten blijven vechten om beide titels te behalen.”

“We kunnen niet tevreden zijn met het resultaat dat we in Texas behaalden. Het biedt ons echter een kans om te leren en sterker terug te komen.”

Toto Wolff blikte ook vooruit naar de race in Mexico, die op grote hoogte wordt verreden. Daardoor hebben de F1-motoren minder zuurstof en worden de onderlinge verschillen ook enigszins uitgevlakt.

“Het Autódromo Hermanos Rodríguez is een buitenbeentje door de hoogte waarop er gereden wordt alsook de belasting van de wagens en de motoren die dat met zich meebrengt,” aldus Toto Wolff.

“Het was de voorbije jaren één van onze zwakkere circuits en we verwachten een serieuze strijd met Ferrari.”

“Ook het weer kan een belangrijke rol spelen. De weersvoorspellingen lijken wat op die van Austin met waarschijnlijk slechts een beperkte mogelijkheid om onder droge omstandigheden te rijden. Dit kan er opnieuw voor zorgen dat alles door elkaar wordt gegooid.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België