Toto Wolff: “Mercedes wil in de F1 blijven, stop met die onzin”

10 februari 2020 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft tijdens de presentatie van de livery voor 2020 en de aankondiging van INEOS als sponsor nogmaals bevestigd dat Mercedes in de Formule 1 wil blijven.

“Zoals altijd zijn we voor de lange termijn hierbij betrokken,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff tijdens de onthulling van de Mercedes-livery voor 2020 en de bekendmaking van de samenwerking met INEOS.

“De F1 biedt ons merk een geweldig marketingplatform. Dat is wat we doen. We bouwen racewagens en we bouwen straatwagens. De F1 is het platform voor hybrides.”

“Dat is iets waarover niet voldoende gesproken wordt, het was echter iets waarover we aan het begin van het V6-hybridetijdperk wel spraken. Het is iets waarop we meer de nadruk moeten leggen.”

Toto Wolff trachtte vervolgens nogmaals de geruchten over een mogelijk vertrek van Mercedes uit de Formule 1 te ontkrachten.

“Met dat in het achterhoofd, en met alles wat in de media verschijnt, we houden van de F1 als platform maar tegelijkertijd zijn we ook in onderhandeling met de rechtenhouders. Zo’n zaken moeten geregeld worden.”

“Onze samenwerking (met INEOS) bewijst echter duidelijk dat we willen doorgaan met onze deelname aan de Formule 1,” aldus een vastberaden Toto Wolff.

Volgens de Mercedes-motorsportbaas gebeurt het alle jaren dat er spectaculaire headlines worden neergepend.

“Het verbaast me telkens dat een onnozel verhaal dat ergens op het internet wordt neergepend plots door iedereen wordt overgenomen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België