logo
 

Toto Wolff: “Ocon als teamgenoot van Hamilton vormde een risico”

06 januari 2020 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff wou Esteban Ocon niet als teamgenoot van Lewis Hamilton omdat dit volgens hem een risico inhield.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Esteban Ocon®߇˰߇· (@estebanocon) op

Na een jaar langs de zijlijn te hebben moeten toekijken mag Esteban Ocon dit jaar opnieuw achter het stuur van een F1-bolide kruipen en racen. Helaas voor de Mercedes-protégé niet bij Mercedes zelf maar bij het Renault F1 team.

Ocon leek nochtans even een belangrijke concurrent voor Valtteri Bottas en diens racezitje bij het Mercedes F1 team. Uiteindelijk besloot men bij Mercedes echter om Bottas een contractverlenging te geven.

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff was daar een goede reden voor. Ocon een racezitje naast Lewis Hamilton geven was naar eigen zeggen te risicovol.

“Wat voor mij de doorslag heeft gegeven is dat Ocon naast Hamilton plaatsen, die zeven jaar voor Mercedes al rijdt en op de top van zijn kunnen is, niet goed voor hem zou zijn, zeker nadat je een jaar langs de kant hebt gestaan,” aldus Toto Wolff.

“We zouden het misschien een opwindend verhaal gevonden hebben en hij zou het waarschijnlijk ook goed gedaan hebben, maar er is slechts één rijder die het tegenover een superster (Alonso) goed heeft gedaan en dat is Lewis Hamilton zelf. Al de andere rijders hadden tijd nodig.”

“Ik wou zijn carrière dan ook niet riskeren door hem iets te laten proberen in de hoop dat hij van Lewis zou kunnen winnen. Dat was cruciaal in de beslissing die werd genomen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België