Toto Wolff: “Ongelooflijk hoeveel pech Hamilton al heeft gehad”

10 juli 2017 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff hoopt dat Lewis Hamilton wat minder pech kent en de komende races wat meer geluk heeft.


Tijdens het raceweekend in Oostenrijk kreeg Lewis Hamilton een gridpenalty voor het wisselen van zijn versnellingsbak. Het raceweekend daarvoor moest Hamilton in Azerbeidzjan een extra pitstop maken omdat zijn hoofdsteun los was gekomen.

De Brit kende dus al heel wat pech. Toto Wolff erkent dat Mercedes schuld treft, al hoopt hij ook dat Hamilton eindelijk wat minder pech zal kennen.

“Volgens mij heeft Lewis al de pech gehad die hij kon hebben,” aldus Toto Wolff. “We hebben hem teleurgesteld met de hoofdsteun, we hebben hem teleurgesteld met de versnellingsbak. Nu is het tijd om terug te vechten en hopelijk gebeurt dat in Silverstone.”

“Over het algemeen heb ik het gevoel dat hij geen al te beste periode achter de rug heeft. Tijdens de race ondervond hij problemen met de wagen en de banden. Hij heeft problemen gekend met de versnellingsbak en de hoofdsteun. Het wordt tijd dat die zaken veranderen, het momentum moet opnieuw zijn richting uitgaan.”

Na zijn vierde plaats tijdens de GP van Oostenrijk gaf Toto Wolff naar verluidt een peptalk aan Hamilton: “Het zijn eerder twaalf punten gewonnen dan verloren,” aldus Toto Wolff.

“Eerst en vooral zou hij niet zo succesvol zijn indien hij niet zo teleurgesteld zou zijn wanneer hij een slechte dag kent en verliest. We hebben met elkaar gesproken en hebben geprobeerd om de positieve zaken in te zien. Ik heb gezegd dat het eerder twaalf punten gewonnen zijn dan verloren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België