logo
 

Toto Wolff opgelucht met overwinning van Hamilton in Monaco

02 juni 2016 — Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, is opgelucht dat Lewis Hamilton nog eens won na veel pech aan het begin van het seizoen. In een natte versie van de GP van Monaco kwam Lewis Hamilton als eerste over de eindstreep, terwijl Nico Rosberg zevende werd.


Na heel wat technische problemen, slechte starts en een crash in Spanje met zijn teamgenoot, heeft Lewis Hamilton eindelijk gewonnen dit seizoen. De Brit stond acht races droog, maar mocht nu toch proeven van de overwinningschampagne.

Teamgenoot Nico Rosberg eindigde de race in Monaco als zevende, waardoor het verschil tussen beide nu 24 punten bedraagt in het voordeel van de Duitser.

Wolff is in ieder geval tevreden met het resultaat van Hamilton. “De laatste weken hebben hem sterker gemaakt en het versterkte ook onze relatie”, doelt Wolff op de vechtlust van Hamilton.

“Als je door moeilijke tijden gaat, dan bouw je een betere relatie op. Het maakt ons sterker. We hadden verschillende discussies en moeilijke momenten, maar zo moet het uiteindelijk gaan. We hadden deze overwinning nodig. Hoewel het niet goed ging bij Nico, is het een opluchting dat we deze overwinning binnen haalden met Lewis na zo een lastige periode.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België