logo
 

Toto Wolff over GP van Monaco: “Mercedes is niet goed genoeg”

17 mei 2019 — Na de zegereeks van Mercedes kan de uitspraak van teambaas Toto Wolff op zijn minst gecatalogeerd worden onder de noemer verrassend. De Oostenrijker heeft het wel vooral over de specifieke karakteristieken van de komende GP’s in Monaco en Canada.


​Is Toto Wolff terecht bezorgd of probeert hij de concurrentie zand in de ogen te strooien? De tijd zal het uitwijzen maar de Oostenrijker gaat ervan uit dat de volgende twee GP’s een uitdaging zullen worden voor de ‘Silberpfeile.’

Als we de cijfers erbij nemen wist Mercedes sinds het hybride tijdperk de GP van Monaco drie keer te winnen, namelijk in 2014, ‘15 en ‘16. In de GP van Canada kende Mercedes in 2014 technische problemen en won Daniel Ricciardo en daarna volgde een reeks van drie overwinningen van Lewis Hamilton. In 2018 trok Sebastian Vettel aan het langste eind.

Mercedes wist dit seizoen al vijf keer op rij een één-twee te scoren maar aan elke reeks komt ooit eens een einde, dat beseft ook Toto Wolff.

​“De laatste jaren waren we in Monaco gewoon niet snel genoeg,” aldus de Oostenrijker. “Ik ben ook niet vergeten hoe snel Ricciardo hier vorig jaar was in de Red Bull. We bekijken het van race tot race. In theorie beschouw ik Monaco als een moeilijke race voor ons.”

“We mogen natuurlijk trots zijn op onze reeks van vijf één-twee’s op een rij maar we moeten bescheiden blijven en met de voeten op de grond blijven. Succes is niet vanzelfsprekend, we pakken de beide weekends aan alsof we nog niets gewonnen hebben. Dat houdt ons hongerig en wakker,” besluit Wolff.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België