Toto Wolff: “Race verloren door gebrek aan snelheid, niet door strategie”

27 maart 2017 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff verloor Mercedes de race omdat haar eigen snelheid niet voldoende was en niet omwille van de strategie.


Mercedes riep Hamilton tijdens de race redelijk vroeg binnen en de Brit kwam vervolgens enkele ronden vast te zitten achter Max Verstappen. Sebastian Vettel ging langer door op zijn banden en de Duitser kwam vlak voor Verstappen en Hamilton opnieuw op de baan.

Toto Wolff klopte in een reactie zijn vuisten bijna tot moes door het mislopen van de strategie van Hamilton. Na afloop van de race liet hij echter verstaan dat de overwinning niet verloren ging door de strategische keuzes maar simpelweg omdat Mercedes niet snel genoeg was.

“Ferrari beschikte over de snellere wagen. De manier waarop Sebastian vlak achter Lewis zijn versnellingsbak hing, wij waren volop aan het pushen en slaagden er niet in om weg te rijden,” aldus Toto Wolff. “Er was het risico dat ze een undercut zouden doen en we dachten dat de banden het niet meer gingen uithouden. Dat deed ons beslissen om te pitten en een undercut te proberen vermijden. We kwamen vervolgens achter Max opnieuw op de baan kwamen, die zijn eigen race aan het rijden was, het heeft ons mee de race doen verliezen.”

“We hadden verwacht, en ook gehoopt, dat Max sneller zou pitten, waardoor Lewis vrije baan zou gehad hebben.”

Volgens Toto Wolff werd de race uiteindelijk echter verloren door het feit dat Mercedes trager was dan Ferrari.

“Na de race is het altijd eenvoudiger om de dingen te analyseren, om te zeggen hoe het beter kon. De algemene conclusie is echter dat we niet snel genoeg waren. Sebastian is dan ook de verdiende winnaar,” besluit Wolff.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België