Toto Wolff: “Red Bull kan succesvol zijn met Honda-motoren”

10 november 2020 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff kan Red Bull met de Honda-motor wel degelijk succesvol zijn en meestrijden voor de wereldtitel.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Honda Racing F1 (@hondaracingf1) op

Nadat Honda liet weten de Formule 1 eind 2021 te zullen verlaten rest Red Bull niet veel tijd om een nieuwe motorpartner te vinden. Een andere mogelijkheid is echter ook dat Red Bull de motorafdeling van Honda overneemt en de motor zelf verder ontwikkeld.

Toto Wolff is alvast van mening dat Red Bull alles in huis heeft om ook met de Honda-motor succesvol te zijn. Bovendien is Toto Wolff er van overtuigd dat Honda ook volgend jaar nog alles op alles zal zetten om de Formule 1 in schoonheid te verlaten.

“Red Bull is niet alleen als raceteam zeer succesvol, ook op het vlak van engineering zijn ze zeer goed,” aldus de motorsportbaas van Mercedes.

“Het ziet er naar uit dat Honda erg goed werk heeft verricht met de updates voor haar power unit. Er zitten enkele goede dingen in de pijplijn en ze gaan ook nog volgend jaar in de Formule 1 zijn, ze gaan alles geven om een succesvol kampioenschap te hebben.”

Na 2021 kan Red Bull volgens Toto Wolff bovendien ook de Honda-motor onder eigen beheer verder ontwikkelen. Het is een mogelijkheid die ook Red Bull zelf bekijkt maar bij Red Bull zouden ze dan liefst een motorbevriezing hebben zodat het kosten kan besparen.

“Dat is waarom ik denk dat Red Bull succesvol kan zijn door de Honda-motor zelf te beheren en zelf verder te ontwikkelen. Vervolgens gaan we allemaal op de middellange termijn innoveren naar een nieuw motorconcept dat in 2024 of 2025 geïntroduceerd zal worden. Uiteindelijk gaan we allemaal onze aandacht daarop focussen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België