logo
 

Toto Wolff: “Teamorders waren een harde maar noodzakelijke realtiteit”

30 september 2018 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff was het geheel gerechtvaardigd dat Mercedes vandaag teamorders hanteerde, ook al is zoiets erg pijnlijk voor één van beide rijders.


“We zijn allemaal races in hart en nieren en wat we willen zien is de baan opgaan en racen totdat de snelste man wint. Tegelijkertijd zijn we ook erg rationeel en bespreken we ‘s morgens de dingen, waarna we een volledig andere race hadden. Dat is wat vandaag gebeurd is,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff na afloop van de race tegenover ‘Sky Sports F1’.

“We zouden dolblij moeten zijn met deze dubbeloverwinning, en eigenlijk zijn we dat deels ook, al voelen we ook mee met Valtteri. Het zou een overwinning voor hem moeten geweest zijn en dat hebben wij veranderd.”

Toto Wolff beseft naar eigen zeggen maar al te goed dat een situatie zoals die van vandaag niet goed is voor Bottas alsook voor het gevoel dat er leeft binnen het team, al vond hij de beslissing naar eigen zeggen wel gerechtvaardigd.

“Dit is niet goed voor het gevoel van een rijder en ook niet voor het gevoel van het team. Het is echter tegelijkertijd ook de harde realiteit op een dag dat je de voorsprong met zeven punten kon vergroten in een kampioenschap dat hard bevochten wordt.”

“Je moet deze kans grijpen en dat is waarom we het gedaan hebben,” besloot Toto Wolff.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België