Toto Wolff: “Valtteri Bottas mist nog steeds een killer instinct”

15 november 2017 — Volgens Mercedes-motorsportbaas ToTo Wolff valt de nederlaag van Valtteri Bottas tijdens de GP van Brazilië toe te schrijven aan het feit dat de Fin nog steeds niet voldoende beschikt over een 'killer instinct'.


Op zaterdag had Valtteri Bottas met zijn ultieme snelle ronde de polepositie afgesnoept van Sebastian Vettel. Op zondag was er echter veel minder reden om te vieren want Bottas verloor bij de start de leiding in de race, waarmee meteen ook overwinning richting Sebastian Vettel ging.

“Valtteri kende een solide race. Hij verloor het bij de start,” aldus Toto Wolff. “Zijn initiële start was goed maar hij kende vervolgens te veel wielspin. Wanneer het verschil tussen twee wagens dan zo close is dan heb je niet veel nodig.”

“Je mag echter niet onderschatten dat de strijd tegen Ferrari, te midden van alle verkeer, erg moeilijk was. Je kon tegen het einde van de race ook zien dat er, toen Ferrari haar motor meer vermogen gaf, er weinig verschil tussen de wagens was. Daarom kan je ook niet verwachten dat er makkelijk ingehaald kan worden.”

Opmerkelijk genoeg kan Lewis Hamilton vanuit de achterhoede wel een indrukwekkende inhaalrace neerzetten. Aan de finish was er daardoor weinig verschil tussen Bottas, die tweede eindigde, en Hamilton die vierde werd. Volgens Toto Wolff moet Bottas dan ook wat meer een ‘killer instinct’ hebben, al ziet hij wel beterschap.

“Ik denk dat Lewis het ganse jaar ‘rock and roll’ was, terwijl Valtteri wat progressie boekte en nog wat ‘killer instinct’ kan gebruiken,” besluit Toto Wolff.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Valtteri BottasMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België