Toyota-rijders hopen op beterschap voor morgen

26 september 2009 — Timo Glock denkt dat hij tijdens de race in Singapore deze keer wel punten zal scoren. Glock wist in de voorbije vier races geen enkel punt te behalen. Zowel Glock als Trulli verwacht beterschap bij Toyota.

De TF109 zou volgens Timo Glock alvast voldoen aan zijn eisen. De wagen was erg snel maar ook bij Glock zou de rode vlag parten hebben gespeeld. Glock zal als zesde van start gaan morgen terwijl teamgenoot Jarno Trulli genoegen moest nemen met een vijftiende startplaats.

“Ik ben tevreden over het feit dat ik bij de eerste tien ben kunnen eindigen in deze kwalificatie. Onze wagen doet het zeer goed op dit circuit en het is enkel jammer dat ik mijn laatste rondje niet kon uitrijden. In Q2 had ik te weinig grip maar het team verbeterde de wagen waar het kon en even later ging het al veel beter. Ik hoop dus punten te behalen”, aldus Timo Glock.

Dat Jarno Trulli één van de meest ervaren rijders op de grid, daarvan moeten we u hopelijk niet meer overtuigen. De Italiaanse rijder blijft ook deze keer kalm en maakt er het beste van. Punten scoren zal echter zeer moeilijk worden aangezien hij als vijftiende moet starten. Bij een stratenrace zoals die in Singapore weet je echter nooit wat er allemaal kan gebeuren.

“Mijn wagen viel dan weer iets minder mee dan sommige andere rijders hun wagen. De dingen verliepen vandaag niet helemaal zoals verwacht maar morgen kan het nog alle kanten uit. Ik zal opnieuw vechten tot het einde maar kan jullie nu al vertellen dat punten pakken niet simpel zal worden”, zo vertelde Jarno Trulli na afloop van de kwalificatie.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België