logo
 

“Trots dat we kritiek krijgen, dat betekent iets”

12 augustus 2015 — Pat Symonds, technisch directeur bij het Williams F1 team, is trots dat het team kritiek krijgt.


Het klinkt op het eerste zich een beetje vreemd maar Pat Symonds heeft er een logische verklaring voor.

Het Williams F1 team was vorig seizoen één van de grote verrassingen en dat zorgde blijkbaar voor hoge verwachtingen tijdens dit seizoen. De eerste seizoenshelft viel echter redelijk tegen en Williams kreeg daarvoor de nodige portie kritiek. Maar dat is volgens Symonds dus een goede zaak.

“Ik denk dat het redelijk interessant is om te weten dat er bij de start van het seizoen een bepaald verwachtingspatroon was ten aanzien van Williams, dat Williams niet zo’n goed jaar kent als dat men verwacht had.,” aldus Symonds tegenover Autosport. “Het toont aan waar de verwachtingen nu liggen.”

“Ik was er redelijk trots op want we bevonden ons net als vorig jaar in de derde positie in het constructeurskampioenschap maar men zei: ‘jongens, jullie kunnen beter dan dat’.”

Opmerkelijk genoeg heeft Williams dit seizoen al dertig punten meer behaald dan op hetzelfde moment vorig jaar. Het verschil met vorig jaar is echter dat Mercedes duidelijk meer voorsprong heeft op Williams en dat nu ook Ferrari duidelijk sneller is dan Williams.

Williams liet voor aanvang van het seizoen al weten dat het moeilijk zou worden om de resultaten van vorig jaar te evenaren.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België