logo
 

Trulli: “Betrouwbaarheid slecht voor de Formule 1”

29 juni 2011 — Volgens Jarno Trulli ligt de betrouwbaarheid van de huidige generatie Formule 1-bolide´s aan de basis van de saaie race die de toeschouwers afgelopen weekend in Valencia te zien kregen.

Op het stratencircuit in Spanje reden alle 24 de wagens de race uit, en dat slechts voor de vierde keer in de geschiedenis van de Formule 1. Narain Karthikeyan (Hispania Racing Team) is de eerste piloot ooit die een 24ste plaats op zijn palmares mag bijschrijven. Het is maar zeer de vraag of de Indiër daar erg tevreden mee is.

Wie daar niet tevreden mee is, is dus Lotus-rijder Jarno Trulli. Volgens hem maakt de perfecte betrouwbaarheid van een Formule 1-wagen de sport stilaan kapot. “We hebben een nieuw record gebroken”, zegt Trulli aan het Italiaanse Repubblica. Alle 24 wagens die de race startten zijn ook gefinisht. Geen fouten, geen opgaves en geen crashes.”

Volgens de Italiaanse piloot heeft de sterke betrouwbaarheid twee negatieve gevolgen. “Een eerste is dat het voor kleinere teams nu nog moeilijker wordt om in de punten te finishen, en ten tweede komt het de spanning van de Formule 1 niet ten goede. Het is geen toeval dat de race in Valencia de saaiste was van het jaar.”

Het is echter ook maar zeer de vraag of de piloten zelf ontevreden zijn met de betrouwbaarheid van de wagen. Je rijdt toch altijd liever een race uit, niet?

Door: Michaël Oosterlinck

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België