Trulli en Villeneuve naar Lotus?

09 november 2009 — Bij de nieuwe renstal Lotus is technisch directeur Mike Gascoyne volop op zoek naar rijders voor 2010. Gascoyne verklaarde alvast dat ervaring van groot belang is.

Volgens Mike Gascoyne is de rijderskeuze bij Lotus voor 2010 van zeer groot belang. Eender welke nieuwe renstal doet er sowieso beter aan om over minstens één rijder met ervaring te kiezen en dat vooral omwille van het feit dat testen tegenwoordig bijna enkel mogelijk is tijdens de raceweekenden zelf.

Jarno Trulli is dan weer zo’n rijder en zijn toekomst ziet er momenteel alles behalve goed uit aangezien men het bij Toyota voor bekeken wenst te houden met de sport. Volgens enkele insiders zou de Italiaanse rijder al wel eens zeker kunnen zijn van een overeenkomst met Lotus maar wordt er nog even bewust gezwegen.  Gascoyne en Trulli waren gedurende lange tijd dan ook zowat twee handen op een buik, iets dat nu wel eens haar vruchten zou kunnen afleveren.

Tot slot zou Jacques Villeneuve ook in gesprek zijn geweest met Lotus. Geweten is dat de Canadese rijder die in 1997 de titel behaalde aan een comeback aan het werken is en dat ook hij nog wel eens veel geld kan gaan verdienen. Het resultaat van het gesprek werd echter nog niet bekendgemaakt maar dat op zich zou het wel een vreemd kunnen zijn. Vergeet niet dat geen nieuws soms goed nieuws kan zijn.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België