logo
 

Trulli krijgt 10 000 dollar boete

19 oktober 2009 — Jarno Trulli ging in Brazilië vrij hard van de baan en liet zich zelfs meteen woedend uit op Adrian Sutil. Uiteindelijk kreeg de Italiaanse rijder zelf 10.000 dollar boete.

Adrian Sutil zou volgens de eerste verklaring van Trulli te weinig ruimte hebben gelaten waardoor hij plots het gras moest opzoeken. De Toyota van Trulli spinde en beide rijders vielen dus vervolgens uit. De stewards zouden vooral uit de replay hebben kunnen afleiden dat Sutil geen schuld treft en dat Trulli in overtreding ging inzake artikel 151c van het reglement. Vooral het gedrag van Trulli zou niet bepaald in zijn voordeel hebben gespeeld maar geweten is dan ook weer dat een rijder zich na een crash gerust in een shock kan bevinden.

“De stewards hebben rekening gehouden met het gedrag van Jarno Trulli vlak na het incident want hij verliet het circuit niet zoals de marshals hem het vertelden te doen. Hij was bovendien ook nog vrij agressief tegen Adrian Sutil. Volgens de steward heeft er een overtreding van artikel 151c uit het reglement van de FIA plaatsgevonden”, zo verklaarde de FIA.


Geschreven door Manuel Houben

Categorieën: Adrian SutilJarno Trulli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België