Turkije houdt deur op een kier voor plaats op F1-kalender

28 april 2011 — Blijft de GP van Turkije ook na 2011 op de F1-kalender? Dat is een vraag waarop we binnenkort hopelijk een antwoord krijgen ...

image

Alles draait om het geld want Bernie Ecclestone zou naar verluidt de kostprijs voor het organiseren van de race verdubbeld hebben naar zo’n 26 miljoen dollar. Dat is een prijs die de Turkse overheid niet wenst te betalen maar het sluit een nieuwe overeenkomst met Bernie Ecclestone ook niet uit.

De deur staat met andere woorden op een kier en ook Bernie Ecclestone wil misschien wat water in de wijn doen, dat viel gisteren alvast te lezen. Er wordt rekening gehouden met een onderhandelingsperiode die tot enkele maanden kan aanslepen.

“Dit jaar zal cruciaal worden voor de toekomst van de GP van Turkije,” zei Murat Yalcintas, voorzitter van de handelskamer van Istanboel, tegenover Autosport. “Naargelang het verloop van de gesprekken zal de GP van Turkije al dan niet doorgaan.”

“Beide partijen hebben nog geen officieel standpunt ingenomen. Het enige wat we tot nu toe kunnen zeggen is dat de heer Ecclestone aanstuurt op een overeenkomst van 26,5 miljoen dollar per jaar. De Turkse regering is echter niet positief over dit voorstel.”

Misschien moeten we dus nog enkele maanden geduld hebben alvorens we weten of Turkije op de F1-kalender blijft.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België