logo
 

“Twaalfde was maximaal mogelijke”

12 september 2010 — Michael Schumacher geraakte niet verder dan een twaalfde startplaats. De zevenvoudig wereldkampioen beschrijft het zelf als het hoogst haalbare.

Schumacher doet het daarmee vijf plaatsen slechter dan zijn teammakker. Hij wijt dat aan een slechte balans. “Ik kan niet zeggen dat ik tevreden ben met mijn startpositie, maar waarschijnlijk was dat alles wat de wagen mij kon schenken.” verklaart de Mercedes-rijder. “De balans was niet goed. In sommige bochten was de wagen moeilijk te controleren. We verwachtten toch al geen goed resultaat, maar dit?”

“Het wordt morgen een lange race, maar ik heb veel steun. Ik ben zeer goed verwelkomd door de Italiaanse fans. Ik hoop dat ik voor hen een paar punten kan pakken morgen.”

Nico Rosberg heeft ook het maximum uit de wagen gehaald, maar voor hem was de zevende tijd. “Het was echt het best mogelijke.” zegt de zoon van de wereldkampioen van 1982. “Het hele team is tevreden met de prestatie en ik ben dat ook. Natuurlijk willen we verder vooraan staan, maar we mogen niet gewend raken aan topprestaties.”

“Hopelijk zijn we beter in de race dan in de kwalificatie. Dan kunnen we misschien een plaats of twee goed maken en in de top zes eindigen. We hopen op een goed aantal punten.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België