logo
 

Twee DRS-zones in Monza

29 augustus 2011 — De FIA zal voor de GP van Italië in Monza twee DRS-zones aanduiden die compleet apart van elkaar werken.

De meeste races die tot nu toe werden verreden telden slechts één DRS-zone. Tijdens de GP van Europa (Valencia) en de GP van Canada (Montreal) waren er wel twee DRS-zones. Maar het grote verschil met deze twee races is dat er in Monza twee DRS-zones zullen zijn die compleet los van elkaar functioneren.

In Montreal en Valencia waren er twee DRS-zones kort na elkaar maar het gebruik ervan werd bepaald door slechts één detectiepunt. In Monza zullen er twee DRS-zones zijn maar dus ook twee detectie-punten.

De eerste DRS-zone zal zich aan start-finish bevinden met het detectiepunt bij het uitkomen van Parabolica. De tweede DRS-zone zal zich bevinden op het rechte stuk tussen de twee Lesmo-bocht en de Ascari chicane Voor deze laatste zone ligt het detectiepunt tussen beide Lesmo-bochten.

DRS en KERS op het circuit van Monza, dat belooft net als in Spa-Francorchamps vuurwerk. Het circuit van Monza is met zijn vele rechte stukken immers ideaal om het inhalen te bevorderen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Italië

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België