Twee F1-races in Italië op F1-kalender 2021?

20 november 2020 — In Italië wil men graag volgend jaar twee F1-races organiseren. Of het echter zover komt valt nog af te wachten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Autodromo Enzo e Dino Ferrari (@autodromoimola)

De Formule 1 maakte onlangs haar voorlopige F1-kalender 2021 bekend. Eind april, waar normaal Vietnam hoort te staan, gaapt nog een leegte op de F1-kalender 2021. En daarin ziet men in Italië potentieel om een tweede F1-race te organiseren.

Gezien de pandemie met het coronavirus moest de F1-kalender van dit jaar grondig hertekend worden. Dit zorgde er zelfs voor dat er maar liefst drie races in Italië plaatsvonden (Monza, Mugello en Imola). De drie Italiaanse races zorgden ook voor het nodige spektakel en in Italië ziet men zich daardoor gestrekt in de betrachting om volgend jaar eventueel twee races te organiseren.

“We willen in 2021 graag twee F1-races organiseren in Italië,” aldus Angelo Sticchi Damiani, President van de Automobile Club of Italy, tegenover ‘sportface.it’.

“Naast de GP op het circuit van Monza die al bevestigd werd, proberen we ook om Imola op de F1-kalender te krijgen. We hopen dat het lukt, al is het een moeilijke opgave.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België