logo
 

Twee nieuwe F1-teams in 2015 ?

06 april 2014 — Krijgen we twee nieuwe F1-teams volgend seizoen? Die kans lijkt enorm groot te zijn geworden.

image
Bernie Ecclestone zou na een gesprek met FIA-baas Jean Todt immers besloten hebben om eventueel twee nieuwe teams toe te laten in 2015.

De FIA startte enkele maanden geleden een zoektocht naar kandidaten voor een nieuwe F1-team dat vanaf volgend seizoen de grid zou kunnen vervoegen. Er waren enkele kandidaten maar blijkbaar zijn twee dossiers zo sterk dat de FIA besloten zou hebben om twee nieuwe F1-teams toe te staan vanaf volgend seizoen.

Het ene team dat op de goedkeuring zou kunnen rekenen is het team dat geruggesteund wordt door Gene Haas. Het andere zou dat van Colin Kolles zijn, de vroegere teambaas van Jordan/Midland/Spyker.

“Ze zullen aanvaard worden,” zei Bernie Ecclestone in de F1-paddock van Bahrein over de kandidatuur van Haas. “We hebben ook een ander team aanvaard. Of zij het echter zullen halen is een ander verhaal. We zijn alvast blij dat we enkele nieuwe teams hebben.”

“Ik heb er gisteren met Jean Todt over gesproken. Indien twee teams in de Formule 1 wensen te komen dan staan we het hen allebei toe,” besloot Ecclestone.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België