Twee Renault F1-teamleden voor filmdag Fernando Alonso testen positief op coronavirus

13 oktober 2020 — Volgens 'Racefans' hebben twee teamleden van Renault die normaal zouden meewerken aan de filmdag van Fernando Alonso in Barcelona positief getest op het coronavirus.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

De twee Renault F1-teamleden zouden behoren tot een groep van in totaal zes teamleden die uit voorzorg niet naar het Circuit de Barcelona-Catalunya gingen en in het hotel in isolatie werden geplaatst.

Er zouden volgens ‘Racefans’ geen aanwijzingen zijn dat de coronaprotocollen niet nageleefd werden. Enigszins geruststellen voor Renault is dat de desbetreffende teamleden niet in contact zouden geweest zijn met sleutelfiguren zoals CEO Luca de Meo en Renault F1-teambaas Cyril Abiteboul.

Opvallend is echter wel dat het coronavirus steeds nadrukkelijker aanwezig lijkt te zijn in de Formule 1, dit ondanks de erg strikte maatregelen en veelbesproken ‘bubbels’ die eveneens in de sport opgelegd worden.

In de aanloop naar de GP van Eifel raakte bekend dat de FIA en de F1 maar liefst tien positieve gevallen gedetecteerd hadden onder de coronatests die werden uitgevoerd.

Tevens testten twee teamleden van het Mercedes F1 team positief op het coronavirus en werden er daarom zes personeelsleden door Mercedes van Groot-Brittannië naar de Nürburgring gehaald.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België