logo
 

“Twee slechte seizoenen maken niet alles wat Williams heeft bereikt kapot”

04 januari 2020 — Twee seizoenen op rij eindigde het Williams F1 team als laatste maar dat volstaat volgens Claire Williams niet om het Williams F1 team 'kapot' te maken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

In 2014 en 2015, vlak na de invoering van de V6-hybridemotoren, stootte het Williams F1 team met de Mercedes-motor door naar de top drie van de Formule 1. Slechts enkele jaren later vinden we Williams helemaal achteraan de grid terug.

Al twee seizoenen op rij is het Williams F1 team het slechtste team en vooral het voorbije seizoen in 2019 draaide dramatisch uit. Slechts één wk-punt werd er behaald maar volgens Claire Williams zal het in 2020 beter gaan en zorgen twee slechte seizoenen er niet voor dat alles slecht is.

Ook Nicholas Latifi meent dat Williams nog steeds een erg goed team is, ook al heeft het twee erg moeilijke seizoenen achter de rug.

“Twee slechte jaren doen niets af aan de roemrijke geschiedenis van het team,” aldus Latifi. Ook Claire Williams is het daar mee eens.

“Twee slechte jaren bepalen het team niet. We hebben tijd nodig en hebben de voorbije 14 maanden belangrijke wijzigingen in het team gedaan. Dat zal resultaten opleveren.”

De wagen voor 2019 raakte niet op tijd klaar en was vervolgens niet competitief. De Williams FW43 zal volgens Claire Williams veel beter zijn.

“In de fabriek werkt iedereen enorm hard om er voor te zorgen dat we in 2020 veel beter zijn dan in 2019. We moeten George en Nicholas een wagen geven waarmee ze kunnen tonen waartoe ze in staat zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België