logo
 

“Tweede, dus niet tevreden”

20 mei 2013 — Kimi Raikkonen staat momenteel op de tweede plaats in het kampioenschap, maar daar is de Fin niet tevreden mee. image

Toen Raikkonen vorig seizoen zijn comeback maakte in de Formule 1 na een tweejarige rally-uitstap, liet hij uitschijnen dat het wereldkampioenschap niet zijn doel zou zijn, omdat hij dat al eens had gewonnen. In 2013 spreekt “Iceman” duidelijk andere taal.

“We staan niet op de eerste plaats, dus we kunnen niet tevreden zijn. Het is zeker geen drama, maar we hebben nog heel wat races voor de boeg, en in de Formule 1 kan heel wat gebeuren. Monaco is een compleet andere uitdaging, dus we zullen moeten afwachten en zien hoe het er dit jaar zal aflopen.” Daarmee geeft Raikkonen ook aan dat het, met het oog op de titelstrijd, uiterst belangrijk is om in Monaco te winnen.

“Het is nutteloos om de races in categorieën op te delen, omdat elke race op zich belangrijk is als je voor de titel wil gaan. Maar als je de speciale races bekijkt, dan gaat er niets boven Monaco. Het is een heerlijk gevoel als je daar alles voor elkaar hebt. Racen in de straten van Monaco is helemaal anders dan op eender welk circuit, en het is iets waar ik elk jaar opnieuw heel hard naar uitkijk. Het is verschrikkelijk moeilijk, zo niet onmogelijk, om daar een foutloos weekend te hebben.” legt Raikkonen uit.

De Fin geeft ook opnieuw aan dat Lotus moet blijven werken op een betere kwalificatiesnelheid, daar het team nog steeds meer moeite heeft op zaterdag, dan tijdens de race op zondag.

“We moeten ons concentreren op de kwalificaties. Monaco is een lastige plek om te racen, en zoals ik al eerder zei, het is er zo goed als onmogelijk om in te halen. In 2009 zat ik vast achter Rubens Barrichello, en zelfs met KERS geraakte ik er maar niet voorbij. We zullen moeten zien hoe de banden zich gedragen, en of we een goede strategie kunnen uitdokteren, maar het belangrijkste blijft een goede kwalificatie. We kunnen niet inschatten hoe de wagen in Monaco zal reageren, omdat je het circuit gewoonweg niet kunt simuleren, en al zeker niet tijdens één van de races die we al gehad hebben dit seizoen. De E21 is al op elke track snel gebleken, dus we hopen dat dit in Monaco ook het geval zal zijn.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België