logo
 

Tweede gridpenalty voor Maldonado: laatste plaats op de startgrid

27 mei 2012 — Pastor Maldonado zal een tweede gridpenalty krijgen voor de GP van Monaco, daardoor zal hij ook als laatste starten.

Maldonado had reeds een gridpenalty gekregen van tien startplaatsen omwille van een aanrijding met Sergio Perez tijdens de derde oefensessie. Een ronde later crashte de Venezolaan, waardoor zijn wagen ernstig beschadigd raakte.

Hij kon echter zonder problemen deelnemen aan de kwalificatie waarin hij negende werd. Door zijn gridpenalty van tien startplaatsen zou dat resulteren in de negentiende plaats op de grid. Williams stelde na de kwalificatie echter problemen vast met de versnellingsbak. Die zal vervangen moeten worden, waardoor Maldonado een bijkomende gridpenalty krijgt van vijf gridplaatsen. Daardoor zal de Venezolaan dus als laatste moeten starten in de GP van Monaco.

“De wagen raakte ernstig beschadigd waardoor we nu ook de versnellingsbak moeten vervangen,” aldus Mark Gillan van Williams. “De wagen was heel erg beschadigd. Het was al een uitstekende prestatie van de jongens om hem klaar te krijgen tegen de kwalificatie.”

Volgens Gillan was de kwalificatie voor de GP van Monaco een grote teleurstelling aangezien men bij Williams had verwacht om in de top vijf te kunnen staan.

“Het is erg teleurstellend, maar dat is ook goed want het betekent dat onze snelheid er onder normale omstandigheden zeker en vast is,” besluit Gillan.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België