logo
 

Tweede operatie voor Schumacher en lichte beterschap

31 december 2013 — Michael Schumacher heeft een tweede operatie ondergaan waardoor zijn toestand lichtjes zou zijn verbeterd. image

De artsen verwijderden deze nacht, na overleg met de familie, een bloedklonter uit de andere hersenhelft van de Duitser. Het overleg met de familie was nodig omdat er nogal wat risico’s verbonden waren aan een nieuwe ingreep. Vervolgens werd opnieuw een CT-scan genomen, waarna bleek dat zijn toestand licht verbeterd was, al blijft het nog steeds kritiek. “De situatie is nu beter onder controle dan voordien,” luidde de mededeling van de artsen in het ziekenhuis waar Schumacher behandeld wordt.

De zevenvoudig wereldkampioen is echter nog niet buiten levensgevaar, aldus de dokters die hem opvolgen. “Deze nieuwe operatie diende om de druk in zijn hoofd te verlichten. We hoopten om meer controle te krijgen over de situatie, en daar zijn we in geslaagd. Zijn toestand blijft echter nog steeds kritiek, dus het gevaar is nog steeds aanwezig. Er is nog een lange weg af te leggen. Bijgevolg kunnen we dus nog niet antwoorden op vragen over zijn toekomst.”

Ondertussen kwam ook een reactie van één van de redders die ter plekke kwam, op de eerdere berichten van Bild. “De helm van Schumacher was gebroken toen we er aankwamen. Er was heel wat bloed te zien.” Nochtans maakte net die helm het verschil tussen leven en dood volgens de hoofdanesthesist van het ziekenhuis in Grenoble, Jean-François Payen. “Zonder helm kan niemand zo’n klap ooit overleven.” vertelde Payen gisteren nog.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België