logo
 

“Tweederangs F2-piloot bewijst hoe ongelooflijk snel de Mercedes F1-bolide is”

19 mei 2019 — Niki Mazepin was tijdens zijn F1-testdebuut in Barcelona meteen de snelste. Hij was zelfs een seconde sneller dan de tweede. Volgens Dr. Helmut Marko bewijst de besttijd van een tweederangs-rijder zoals Mazepin dat Mercedes momenteel de Formule 1 ongelooflijk domineert.

“Dat een tweederangs Formule 2-piloot in de Mercedes meteen zo snel is bewijst hoe superieur de Mercedes F1-bolide is. Hij is nog meer superieur dan ooit tevoren,” aldus Marko tegenover ‘Auto Bild’.

Dr. Helmut Marko neemt duidelijk geen blad voor de mond door Mazepin een tweederangs F2-piloot te noemen. Mazepin dankt zijn test bij Mercedes en zijn zitje in de Formule 2 vooral aan zijn rijke vader, zo meent ook Marko.

De Red Bull-adviseur is vooral verbaasd dat Mercedes op geen enkele manier probeerde te verhullen dat haar wagen zo ongelooflijk snel is.

“Wat me verraste was dat Mercedes niet eens probeerde om het te verbergen. Ze weerhielden Mazepin er niet van om de snelste tijd te rijden. De dominantie van Mercedes is nu wel heel duidelijk,” besloot Marko.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België