Twijfels over doorgaan GP van Zuid-Korea

26 september 2010 — De GP van Zuid-Korea staat reeds maandenlang in de spotlights en niet bepaald altijd positief.

Er doen reeds maanden de geruchten over eventuele problemen bij de organisatie van het evenement. Normaal gesproken vindt de race binnen een maand plaats op 24 oktober, maar het is nog maar de vraag of de race zal doorgaan.

Ook Bernie Ecclestone geeft nu toe dat er twijfels bestaan over het doorgaan van de race, al denkt Ecclestone daarom nog niet meteen aan het schrappen van de race.

“Tot we daar ter plaatse zijn en de race plaatsvindt zullen er altijd twijfels blijven bestaan. We zullen geluk moeten hebben en hopen dat het doorgaat,” zei Ecclestone tegenover The Associated Press.

Normaal gesproken had de FIA het circuit moeten inspecteren op 21 september maar deze inspectie werd uitgesteld. Voorlopig is het wachten op een nieuwe inspectie, al wordt vermoedt dat deze pas zal plaatsvinden na de GP van Japan. Daarmee zou de inspectie plaatsvinden minder dan twee weken voor de race.

Eerder deze maand reed er nochtans voor het eerst een F1-bolide over het circuit. Karun Chandhok reed voor de gelegenheid in een wagen van Red Bull. Iedereen was toen alvast erg enthousiast over de faciliteiten, maar blijkbaar zijn er nu dus toch twijfels over het evenement.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België