Twijfels over toekomst GP van Brazilië: “Ik vrees ervoor ...”

14 november 2016 — Ondanks de incidentrijke en spectaculaire GP van Brazilië van afgelopen weekend blijft de toekomst van de Braziliaanse GP op de F1-kalender hoogst onzeker.


Brazilië staat samen met Duitsland en Canada onder voorbehoud op de F1-kalender 2017. Met de bevestiging van de Canadees Lance Stroll als racepiloot bij het Williams F1-team lijkt die laatste bijna een certitude op de kalender te worden. Onder meer over de Braziliaanse GP blijven echter twijfels bestaan.

“Ik denk dat we Canada voor elkaar krijgen, maar de andere twee ...” zei Bernie Ecclestone tegenover ‘Reuters’ terwijl hij zijn schouders ophaalde.

Op basis van het huidige F1-contract ondernamen de eigenaars van het circuit van Interlagos reeds enkele noodzakelijke stappen om de faciliteiten van het circuit te verbeteren. Zo werd de afwatering reeds verbeterd, al blijkt dat nog niet zaligmakend te zijn, zo mochten we zondag tijdens de race ondervinden. Ook de faciliteiten in de pits werden aangepast maar niets is zeker wat de toekomst van Interlagos op de F1-kalender betreft.

“Ze hebben goed werk verricht maar dat diende dan ook te gebeuren,” reageerde Ecclestone eerder koel op de verrichte werkzaamheden.

Het grootste probleem voor een F1-race in Brazilië zou het oplopend tekort in het budget zijn. Door het wegvallen van enkele sponsors, onder meer doordat Felipe Massa volgend jaar niet meer in de F1 zal racen, dreigt het tekort van zo’n 4 miljoen dollar op te lopen naar 10 miljoen euro.

“Indien we de sponsors niet kunnen terugbrengen dan zal de FOM (Formula One Management) moeten opdraaien voor het verschil. Dat is ook waarom F1-baas Bernie Ecclestone zich zorgen maakt,’ zei racepromotor Tamas Rohonyi tegenover ‘AP’.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België