Twittergate: “Teams bestuderen telemetriegegevens van McLaren”

03 september 2012 — Lewis Hamilton werkte zich afgelopen weekend opnieuw in de nesten door op twitter een foto te plaatsen van de telemetriegegevens van zijn kwalificatie. De concurrentie zal de telemetriegegevens zeker en vast grondig bestuderen.

image
Hamilton was na afloop van de kwalificatie voor de GP van België duidelijk ontevreden over zijn resultaat. De Brit was een stuk trager dan polesitter en teamgenoot Jenson Button.

Hamilton had geopteerd voor de oude achtervleugel, terwijl Button met de nieuwe achtervleugel reed. Hamilton deed dat omwille van diverse problemen die hij ondervond met zijn wagen. Lewis wenste wel fijntjes via twitter te verduidelijken dat het verschil met zijn teamgenoot tijdens de kwalificatie puur door de verschillende achtervleugel kwam. Zo verloor hij door het verschil in achtervleugel alleen al op het rechte stuk heel wat tijd.

McLaren vroeg Hamilton om de foto zo snel mogelijk van Twitter te halen aangezien telemetriegegevens normaal erg geheime informatie zijn. Nu kon iedereen ze gewoonweg bekijken.. De Brit verwijderde vervolgens de foto, maar uiteraard is de foto ondertussen overal terug te vinden. McLaren heeft het voorval besproken met Hamilton. De Brit gaat ook geen twitterverbod opgelegd krijgen.

“Lewis beseft dat hij in de fout is gegaan en heeft zijn excuses aangeboden,” zei Martin Whitmarsh in een reactie.

Ook de concurrentie wrijft zich gretig in de handen want de andere teams zullen de telemetriegegevens van de McLaren van Hamilton grondig bestuderen.

“Volgens wat ik heb begrepen was het data van de wagen. Ik ben er zeker van dat iedere ingenieur van de pitlane het grondig zal bestuderen,” aldus Christian Horner, de teambaas van Red Bull.

McLaren liet ondertussen wel verstaan dat ze het incident met Hamilton intern verder ging bespreken. Volgens sommige kwatongen illustreert het voorval dat de relatie tussen McLaren en Hamilton momenteel niet goed zit. Ook de contractbesprekingen zouden erg stroef en gespannen verlopen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België