Uitgebreid eerbetoon aan Anthoine Hubert tijdens raceweekend GP van België

27 augustus 2020 — Tijdens het raceweekend van de Belgische GP zullen de Formule 1 en Formule 2 een eerbetoon houden aan de vorig jaar overleden Anthoine Hubert. Ook het startnummer 19 wordt in de Formule 2 teruggetrokken.

Hubert overleed na een zeer zware en dramatische crash waarbij meerdere rijders betrokken geraakten. Hubert crashte en werd vervolgens in de flank geraakt door Juan Manuel Correa.  Beide rijders werden met zeer zware verwondingen afgevoerd: Hubert overleed, Correa overleefde.

De Formule 2 liet in een reactie weten dat het startnummer 19, dat aan Anthoine Hubert toebehoorde, in 2020 niet gebruikt zal worden. Aangezien de startnummers in de Formule 2 in ‘duo’ worden toegekend betekende dat concreet dat het startnummer 18 en 19 dit jaar niet gebruikt werden.

Als eerbetoon aan de overleden Hubert beslist de Formule 2 nu om het startnummer 19 definitief terug te trekken.

“Bijna een jaar na het tragische overlijden van Anthoine Hubert op Spa maakt de Formule 2 officieel bekend dat het startnummer 19 niet langer gebruikt zal worden in het kampioenschap”, luidt het in een mededeling van de Formule 2.

“19 zal voor altijd van Anthoine zijn, ter nagedachtenis aan de overleden Fransman wiens ster nog altijd helder over de paddock schijnt.”

Naast dit eerbetoon heeft de Formule 2 ook een speciaal logo voorzien dat tijdens het raceweekend van de Belgische GP zal gebruikt worden. Het logo bevat de initialen van Hubert en een ster en zal gedurende het raceweekend op alle bolides van de Formule 1, Formule 2 en Formule 3 staan.

Voorafgaand aan de Formule 2-race op zaterdag en de Formule 1-race op zondag zal er eveneens een minuut stilte gehouden worden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België