“Uitvalbeurt Nico Rosberg is een waarschuwing voor Mercedes”

07 juli 2014 — Volgens Paddy Lowe, technisch directeur bij het Mercedes F1 team, is de uitvalbeurt van Nico Rosberg een waarschuwing voor het ganse team.

image
Nico Rosberg en Lewis Hamilton lijken op weg om onderling de titelstrijd te beslechten maar de voorbije races bleek het Mercedes-duo niet altijd even onaantastbaar als tijdens de eerste races van het seizoen.

In Canada kregen beide wagens af te rekenen met ernstige problemen, Hamilton moest zelfs opgeven, en het voorbije raceweekend moest Nico Rosberg in Silverstone opgeven door een probleem met de versnellingsbak.

Paddy Lowe, de technisch directeur bij Mercedes, waarschuwt het team dan ook dat de aandacht niet mag verslappen. Alles moet in het werk gesteld worden om de betrouwbaarheid van de wagens opnieuw op peil te krijgen. Lowe vreest immers dat anders de concurrentie wel eens dichterbij zou kunnen sluipen.

“De opgave van Nico was een erg spijtige zaak. We kregen al vroeg tijdens de race een signaal dat er een probleem was bij het terugschakelen. Even later verdween het echter opnieuw. Plots dook het probleem tien ronden later opnieuw op. We hebben het proberen oplossen door enkele instellingen te veranderen maar uiteindelijk viel Nico stil en moest hij opgeven,” zei Lowe in een reactie op de opgave van Nico Rosberg. “Positief was dan weer de prestatie van Lewis. Hij heeft een fantastische overwinning voor zijn thuispubliek behaald.”

“We hebben ondertussen acht van de negen races gewonnen en dat is fantastisch. De voorbije race heeft er ons echter ook op gewezen dat elk klein detail belangrijk is en dat je er voldoende aandacht aan moet besteden om het huidige vormpeil te kunnen aanhouden,” besloot Lowe.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België