‘Ultrasoft’ wordt voor de eerste keer gebruikt tijdens de GP van Canada

27 februari 2016 — De 'ultrasoft', de nieuwe extreem zachte bandencompound van Pirelli, zal voor het eerst gebruikt worden tijdens de GP van Canada.


Op het Circuit Gilles Villeneuve zullen de rijders over de bandencompounds ‘soft’, ‘supersoft’ en ‘ultrasoft’ kunnen beschikken. De rijders moeten twee setjes ‘soft’ ter beschikking hebben tijdens de race, waarvan ze minstens één setje moeten gebruiken.

De nieuwe ultrazachte bandencompound, die door Pirelli speciaal nieuw is ontwikkeld voor het seizoen 2016, en vooral voor stratencircuits is bedoeld, zal dus voor de eerste keer in Canada gebruikt worden.

Vanaf dit seizoen hebben de rijders één setje van de zachtste van de drie bandencompounds die Pirelli voorziet ter beschikking voor Q3 van de kwalificatie. In Canada zal dat dus de ‘ultrasoft’ zijn. De rijders die zich kwalificeren voor Q3 zullen hun setje ‘ultrasoft’ na afloop van de kwalificatie moeten inleveren. Rijders die zich niet kwalificeerden voor Q3 zullen over het setje kunnen beschikken tijdens de race.

De overige dertien setjes banden die tijdens het raceweekend gebruikt worden zijn door de rijders en teams vrij te kiezen. Bij Europese races moeten de teams die keuze acht weken op voorhand meedelen aan Pirelli. Bij overzeese races, zoals de GP van Canada, dient dit echter veertien weken op voorhand te gebeuren. Daarom ook dat Pirelli nu reeds de drie beschikbare bandencompounds voor de GP van Canada heeft bekendgemaakt.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België