Update Bahrein GP: akkoord voor 30 oktober

03 juni 2011 — Een vertegenwoordiger van de overheid van Bahrein heeft gezegd dat World Motor Sports Council het akkoord heeft gegeven om de Grand Prix te laten doorgaan.

Shaikh Fawaz bin Mohamed Al-khalifa,  de voorzitter van Bahrein’s Authoriteit inzake Informatie zei op Twitter het volgende: “Mabrook, Bahrein zal de F1 ontvangen… De FIA is de datum nu aan het vastleggen”. Waarna hij in een volgend bericht het volgende zei: “De FIA bevestigt de datum voor Bahrein op 30 oktober”, wat zou suggereren dat de Indische Grand Prix ook verschoven wordt om in het schema in te passen.

Zayed R Alzayani, voorzitter van het Bahreinse Circuit gaf deze verklaring: “Dit nieuws is zeer welkom voor heel Bahrein. Als land gaan we door een moeilijke periode, maar stabiliteit is teruggekeerd, en de economie trekt terug aan. De staat van de Nationale Veiligheid is verlaagd naar een aanvaardbaar niveau, waardoor verschillende landen hun restricties op het afreizen naar ons land opzeggen.”

“In naam van Bahrein zou ik graag Bernie Ecclestone, Jean Todt en de hele FIA bedanken, alsook de hele motorsport gemeenschap voor de steun en het begrip dat ze ons verleend hebben dit jaar” zei hei verder nog.

Meer nieuws volgt…

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België