logo
 

Update: Webber naar P22

13 april 2013 — Mark Webber werd door de FIA naar de 22ste startplaats verwezen, na zijn opgave tijdens de kwalificaties.

Er bleek niet genoeg brandstof meer aanwezig te zijn voor een staal. Er was zelfs niet meer genoeg benzine in de tank om naar de pitstraat te rijden. Voor een benzinestaal moet er nog minstens één liter in de wagen aanwezig zijn na afloop van de kwalificaties.

Vorig jaar konden de teams nog “overmacht” in het spel roepen wanneer zoiets zich voordeed, maar na de onduidelijkheid rond de gelijkaardige opgaves van Lewis Hamilton in Barcelona en Sebastian Vettel in Abu Dhabi besloot de FIA om dit te schrappen uit het reglement. Als er dus niet meer genoeg brandstof aanwezig blijkt - dit wordt sinds dit seizoen vooraf berekend door de FIA - krijgt de rijder in kwestie automatisch een straf.

Het wordt nu uitkijken of Red Bull, net zoals bij Vettel in Abu Dhabi, de wagen van Webber uit het parc fermé zal halen om deze volledig te onderzoeken, en in orde te brengen voor de race.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van ChinaMark WebberRed Bull

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België