Updates bij McLaren vertraagd door problemen tijdens wintertests

31 maart 2018 — De betrouwbaarheidsproblemen die McLaren tijdens de wintertests had hebben er voor gezorgd dat heel wat updates voor de wagen uitgesteld zijn. De komende races zullen we dan ook heel wat nieuwe onderdelen op de McLaren MCL33 geïntroduceerd zien.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Tijdens de wintertests in Barcelona verloor McLaren verschillende keren heel wat tijd door problemen met de nieuwe wagen. Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso stonden daardoor meermaals in de garage lijdzaam toe te kijken.

“We waren duidelijk niet voorbereid voor Barcelona en ik ben blij dat we tijdens het weekend geen betrouwbaarheidsproblemen meer hadden,” vertelde McLaren-racedirecteur Eric Boullier tegenover ‘Motorsport.com’.

Die problemen hebben er uiteindelijk ook voor gezorgd dat heel wat nieuwe onderdelen in Australië nog niet op de wagen stonden.

“Tijdens de laatste weken voor de eerste race hebben we al onze energie gestoken in het oplossen van de betrouwbaarheidsproblemen en niet in het zo snel mogelijk klaarhebben van het pakket met upgrades.”

“In Bahrein zullen we dan ook opnieuw een pakket aan updates hebben, updates die er normaal in Melbourne moesten zijn.”

Tegen de GP van Spanje zou volgens Boullier de achterstand wat betreft het introduceren van updates ingehaald moeten zijn.

“We gaan nu pushen om al onze updates zo snel mogelijk te introduceren,” besloot Boullier.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België